közvetlen-állások

A közvetlen-állások egy olyan álláskereső oldal, amely a találati listáját keresőrobottal gyűjti össze közvetlenül a vég-foglalkoztatók weboldalairól. Tehát a közvetlen-állások céges karrier oldalak linkjeit gyűjti, és teszi kulcsszavas keresőn keresztül elérhetővé a látogatói számára.

Csak a tényleges foglalkoztatók komoly álláshirdetései jelennek itt meg, nincs MLM, nincsenek állásközvetítői hirdetések, vagy linkek más hirdetőoldalakra.

Ezen oldal segítségével a felhasználók közvetlenül meg tudják pályázni a cégek által, a saját oldalaikon meghirdetett állásokat, ezzel megkerülve a fejvadászok előszűrőit. Lehetővé teszi hogy sokkal bővebb információt gyűjtsön a leendő munkaáltatójáról, hiszen ezek ott vannak ugyanazon weboldalon, nem titok hova is kell majd dolgozni járni, mivel foglalkozik a cég, egyáltalán mi a cég neve (hátha épp ott dolgozik a pályázó).

Ennek az oldalnak az ügyes bajos dolgairól szól ez a blog, amely egyúttal lehetővé teszi a látogatókkal való véleménycserét, kritikák vagy pozitív értékelések megismerését.

Próba Cseresznye

kozvetlen_allasok_logo.png

Utolsó kommentek

  • jobkereso: Üdv, ennél picit több információt szeretnék! A jobkereso@gmail.com címen tudunk privát beszélget... (2014.09.12. 22:51) Átalakítás 2. fázis
  • : Jogilag a tartalomátvételt engedélyezed-e (majd feed-en keresztül ha lesz)? Az adott cikkre mutatn... (2014.09.12. 19:20) Átalakítás 2. fázis
  • : Szia! RSS feed lesz? (2014.09.12. 19:17) Átalakítás 2. fázis
  • padisah: Üdv jobkereso@gmail.com (2014.07.10. 23:25) Amazon átállás
  • madinfo.hu: Kapcsolatfelvételhez e-mail címet technikai kérdésekben hol találok? (2014.07.10. 09:47) Amazon átállás
  • Utolsó 20

 Saját kezembe vettem a snippet-ek létrehozását.

A snippet az a szöveg ami az egyes találatok url-je alatt található, és amiben bolddal kiemelve szokott megjelenni az amire kerestünk. Ezeket a keresőmotor generálja az oldal elmentett szövegéből, valamilyen logika szerint, attól függően hogy mire kerestünk éppen rá. Ebből lehet kitalálni nagyjából hogy az oldal miről szólhat, és hogy erre voltunk-e kiváncsiak, a link kinyitása nélkül.

Amit csináltam, az viszont ilyen értelemben nem kontextus érzékeny, minden weboldalhoz egy bizonyos szöveget rendel, ami elvileg magát az állásajánlat lényegi részét tartalmazza. Tehát az eddigiekben, a keresett kifejezésnek megfelelően valami, amiben az a kifejezés megvolt, kikerült az oldalra, de ez sokszor valamilyen más az oldalon lévő tartalom volt, pl. hirdetés, vagy néhányszor rejtett szöveg, vagy egy témába vágó cikk, ami mellett van állásajánlat is, de a snippet nem abból generálódik.

Az, hogy a lényegi állásajánlat kerüljön ki, úgy értem el, hogy feldaraboltam a teljes szöveget az oldalon space és írásjelek mentén. Az így kapott szó tömböt analizálom. Ha kapok közöttük egy nagyjából összefüggő részt amiben az állásokra jellemző szavak gyakran és egy csoportban követik egymást, akkor az a csoport, valamilyen előre-hátra ráhagyással bekerül a snippet mezőbe, space-el összefűzve, és az oldalt találat esetén ez jellemzi.

Ennek a megoldásnak sajnos az a következménye, hogy per pillanat nem tudom az eredeti írásjeleket és kisbetű/nagybetű különbségeket rekonstruálni, az elemzés meg nem menne az eredeti szövegen. Hát ezen majd még dolgozni kell, de most nincs túl sok időm rá.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jobkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr233416477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása