közvetlen-állások

A közvetlen-állások egy olyan álláskereső oldal, amely a találati listáját keresőrobottal gyűjti össze közvetlenül a vég-foglalkoztatók weboldalairól. Tehát a közvetlen-állások céges karrier oldalak linkjeit gyűjti, és teszi kulcsszavas keresőn keresztül elérhetővé a látogatói számára.

Csak a tényleges foglalkoztatók komoly álláshirdetései jelennek itt meg, nincs MLM, nincsenek állásközvetítői hirdetések, vagy linkek más hirdetőoldalakra.

Ezen oldal segítségével a felhasználók közvetlenül meg tudják pályázni a cégek által, a saját oldalaikon meghirdetett állásokat, ezzel megkerülve a fejvadászok előszűrőit. Lehetővé teszi hogy sokkal bővebb információt gyűjtsön a leendő munkaáltatójáról, hiszen ezek ott vannak ugyanazon weboldalon, nem titok hova is kell majd dolgozni járni, mivel foglalkozik a cég, egyáltalán mi a cég neve (hátha épp ott dolgozik a pályázó).

Ennek az oldalnak az ügyes bajos dolgairól szól ez a blog, amely egyúttal lehetővé teszi a látogatókkal való véleménycserét, kritikák vagy pozitív értékelések megismerését.

Próba Cseresznye

kozvetlen_allasok_logo.png

Utolsó kommentek

  • jobkereso: Üdv, ennél picit több információt szeretnék! A jobkereso@gmail.com címen tudunk privát beszélget... (2014.09.12. 22:51) Átalakítás 2. fázis
  • : Jogilag a tartalomátvételt engedélyezed-e (majd feed-en keresztül ha lesz)? Az adott cikkre mutatn... (2014.09.12. 19:20) Átalakítás 2. fázis
  • : Szia! RSS feed lesz? (2014.09.12. 19:17) Átalakítás 2. fázis
  • padisah: Üdv jobkereso@gmail.com (2014.07.10. 23:25) Amazon átállás
  • madinfo.hu: Kapcsolatfelvételhez e-mail címet technikai kérdésekben hol találok? (2014.07.10. 09:47) Amazon átállás
  • Utolsó 20

Átállás saját crawler hardwer-ről Amazon EC2-re

 

 

Emiatt a dolog teljes beállásáig előfordulhat, mint ma és tegnap is, hogy a találati lista nem teljes, vagy a weboldal nem elérhető, hiányzó adatokkal indul el.

A látogatók szíves elnézését kérem, igyekszek mihamarabb úrrá lenni a problémákon, most úgy becsülöm a hét közepére már a korábbi szinten lesz az állásajánlatok száma.

 

Az átállással lehetőség lesz arra, hogy az adatbázist minden nap nulláról kezdjem újra, és csak a napi sikeres találatok letöltött tartalma, illetve a korábban sikeres találatok url-jei lesznek eltárolva. Ez eddig is felesleges volt, mert nem használtam az adatokat semmire, csak költség és macera volt az eltárolásuk.

Ennél fontosabb következmény, hogy így remélhetőleg több, és frissebb találatok lesznek a rendszerben, mert a hét közben bekerült újabb állásajánlatok már másnap megjelennek.

Eddig előfordulhatott az, hogy egy cég karrier aloldalát, amiről részletes állásajánlatokat tartalmazó oldalak nyíltak, csak a hétvégi frissítés során töltöttem le, hétköznap ez már nem frissült. Így ha pl. szerdán jelent meg rajta egy újabb állásajánlatra mutató link, ezt a linket sem követte a robot, az csak a következő hétvégi frissítéssel került volna be.

A megoldás hátránya lehet viszont, hogy a sok linken át követhető, mélyen elrejtett állásajánlatokat nem fogja tudni előszedni a rendszer. Tapasztalataim szerint a főoldalról az állásajánlatok linkjei legfeljebb 3-4 linket követve elérhetőek, ezért nem hiszem hogy jelentős veszteségekre kell felkészülni.

Címkék: átállás amazon problém fennakadás kevés találat

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr676404581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madinfo.hu · http://madinfo.hu 2014.07.10. 09:47:39

Kapcsolatfelvételhez e-mail címet technikai kérdésekben hol találok?

padisah 2014.07.10. 23:25:44

Üdv
jobkereso@gmail.com
süti beállítások módosítása