közvetlen-állások

A közvetlen-állások egy olyan álláskereső oldal, amely a találati listáját keresőrobottal gyűjti össze közvetlenül a vég-foglalkoztatók weboldalairól. Tehát a közvetlen-állások céges karrier oldalak linkjeit gyűjti, és teszi kulcsszavas keresőn keresztül elérhetővé a látogatói számára.

Csak a tényleges foglalkoztatók komoly álláshirdetései jelennek itt meg, nincs MLM, nincsenek állásközvetítői hirdetések, vagy linkek más hirdetőoldalakra.

Ezen oldal segítségével a felhasználók közvetlenül meg tudják pályázni a cégek által, a saját oldalaikon meghirdetett állásokat, ezzel megkerülve a fejvadászok előszűrőit. Lehetővé teszi hogy sokkal bővebb információt gyűjtsön a leendő munkaáltatójáról, hiszen ezek ott vannak ugyanazon weboldalon, nem titok hova is kell majd dolgozni járni, mivel foglalkozik a cég, egyáltalán mi a cég neve (hátha épp ott dolgozik a pályázó).

Ennek az oldalnak az ügyes bajos dolgairól szól ez a blog, amely egyúttal lehetővé teszi a látogatókkal való véleménycserét, kritikák vagy pozitív értékelések megismerését.

Próba Cseresznye

kozvetlen_allasok_logo.png

Utolsó kommentek

  • jobkereso: Üdv, ennél picit több információt szeretnék! A jobkereso@gmail.com címen tudunk privát beszélget... (2014.09.12. 22:51) Átalakítás 2. fázis
  • : Jogilag a tartalomátvételt engedélyezed-e (majd feed-en keresztül ha lesz)? Az adott cikkre mutatn... (2014.09.12. 19:20) Átalakítás 2. fázis
  • : Szia! RSS feed lesz? (2014.09.12. 19:17) Átalakítás 2. fázis
  • padisah: Üdv jobkereso@gmail.com (2014.07.10. 23:25) Amazon átállás
  • madinfo.hu: Kapcsolatfelvételhez e-mail címet technikai kérdésekben hol találok? (2014.07.10. 09:47) Amazon átállás
  • Utolsó 20

Létezik-e piaca?

A múlt héttel kezdődően abba fogtam bele, hogy megpróbálom felmérni, vajon létező vagy látens igényként jelen van-e az álláskeresőkben az, hogy a munkaközvetítők, munkaerő kölcsönzők, illetve fejvadászok szolgáltatásait igénybe nem véve próbáljanak elhelyezkedni. Szeretnék az így gondolkodó emberekkel (ha egyáltalán léteznek) párbeszédet folytatni, felmérni az igényeiket, elvárásaikat egy álláskeresést elősegítő szolgáltatással kapcsolatban.

Szeretném leszögezni hogy ez nyilvánvalóan egy nyílt, bárki által ingyen használható eszköz lenne, ami az üzleti modelljét hirdetésekre alapozza. 

Saját személyes tapasztalatom, ami a jobKereső létrehozására is sarkallt a következőek:

  • A közvetítőknél a pályázat továbbításáról tipikusan a felvétel tárgyát képző állásra vonatkozó szakmai ismeretekkel nem rendelkező, általános hr tudással rendelkező személyek döntenek, ezek pedig szubjektív alapon a nekik szimpatikus - és nem a szakmailag felkészült - jelöltet fogják továbbítani
  • Naiv gondolatnak érzem, hogy a leendő munkáltató nem fogja a közvetítő díját így vagy úgy, de ledolgoztatni a felvett jelölttel, tehát a közvetítő lényegében az általa közvetített ember munkájából jut jövedelemhez, de úgy hogy közben az őt alkalmazó cég érdekeit tartja szem előtt, és nem azét aki végső soron az egészet fizeti.
  • Bár ennél pragmatikusabb vagyok, de emberileg zavaró hogy árucikként adnak-vesznek.
  • Mivel a közvetítők szakmai felmérésre ritkán képesek, és a cv továbbítása személyes szimpátián alapul, ezért masszív előnybe kerülnek azok a jelentkezők, akik extrovertáltak, képesek a személyes megjelenésükkel és varázsukkal befolyásolni a döntést, miközben ez a konkrét álláspályázat kapcsán adott esetben teljesen irreleváns.
  • A közvetítők érdekeltek abban, hogy a jelöltet a lehető legdrágábban adják tovább, konkrétan magasabb bérért. Ez lehetne előny is, de a munkavállalónak a későbbiekben a valós képességeit meghaladó szerepkörben kell teljesítenie ahova felvették, a cégek pedig ilyen helyzetben inkább másikat keresnek, nem érik be a "demó verziónál" szerényebb képességekkel, vagy túlhajszolják a munkavállalót.
  • A közvetítők elég erőforrást tesznek a média jelenlétükbe, hogy a csapból is ők folyjanak, emiatt viszont egy sor állásajánlat láthatatlan marad az internet mélyén, tipikusan azok, ahol a leendő foglalkoztató egy kevésbé tőkeerős, magyar tulajdonú kis vagy közepes vállalkozás. Ez elsősorban a munkáltatónak hátrány, a közvetítők multi-specifikuma a munkavállalónak akár előny is lehet, amennyiben kedveli ezt a munkaközeget.

További ötleteket, pro-kontra szívesen felvennék ide!

Címkék: vélemény álláskeresés piackutatás okok közvetlen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jobkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr645626752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása