közvetlen-állások

A közvetlen-állások egy olyan álláskereső oldal, amely a találati listáját keresőrobottal gyűjti össze közvetlenül a vég-foglalkoztatók weboldalairól. Tehát a közvetlen-állások céges karrier oldalak linkjeit gyűjti, és teszi kulcsszavas keresőn keresztül elérhetővé a látogatói számára.

Csak a tényleges foglalkoztatók komoly álláshirdetései jelennek itt meg, nincs MLM, nincsenek állásközvetítői hirdetések, vagy linkek más hirdetőoldalakra.

Ezen oldal segítségével a felhasználók közvetlenül meg tudják pályázni a cégek által, a saját oldalaikon meghirdetett állásokat, ezzel megkerülve a fejvadászok előszűrőit. Lehetővé teszi hogy sokkal bővebb információt gyűjtsön a leendő munkaáltatójáról, hiszen ezek ott vannak ugyanazon weboldalon, nem titok hova is kell majd dolgozni járni, mivel foglalkozik a cég, egyáltalán mi a cég neve (hátha épp ott dolgozik a pályázó).

Ennek az oldalnak az ügyes bajos dolgairól szól ez a blog, amely egyúttal lehetővé teszi a látogatókkal való véleménycserét, kritikák vagy pozitív értékelések megismerését.

Próba Cseresznye

kozvetlen_allasok_logo.png

Utolsó kommentek

  • jobkereso: Üdv, ennél picit több információt szeretnék! A jobkereso@gmail.com címen tudunk privát beszélget... (2014.09.12. 22:51) Átalakítás 2. fázis
  • : Jogilag a tartalomátvételt engedélyezed-e (majd feed-en keresztül ha lesz)? Az adott cikkre mutatn... (2014.09.12. 19:20) Átalakítás 2. fázis
  • : Szia! RSS feed lesz? (2014.09.12. 19:17) Átalakítás 2. fázis
  • padisah: Üdv jobkereso@gmail.com (2014.07.10. 23:25) Amazon átállás
  • madinfo.hu: Kapcsolatfelvételhez e-mail címet technikai kérdésekben hol találok? (2014.07.10. 09:47) Amazon átállás
  • Utolsó 20

 Most tényleg csak röviden: (Vagyis kicsit mégis bővebben)

Elkezdtem olyan dátumszűrést megvalósítani, ahol a pályázatok dátumainál nem a 90 napnál régebbieket szűri ki, hanem az aznapinál régebbieket. Csak most jut eszembe, hogy ez sem jó, mert mire kimegy az adatbázisba a mai napon lejáró pályázat már elavult lesz, szóval rá kell majd tenni plusz öt-hat napot legalább.

A másik változtatás, hogy megpróbálok a direktes dolgok felé menni. Az indexer megállapítja hogy az oldal közvetítő, vagy hirdetőoldal-e, és ha nem, akkor egy speciális mezőben megismétli a keresett munka nevét. Ez a speciális mező aztán kiemelt súlyt kap a keresőben, így ezek a közvetlen találatok kerülnek a találati lista elejére. 

A harmadik, még élesben nincs is kint, hogy a találatok címét megpróbálom jobban ráilleszteni a találati oldalakról származó header tagek tartalmára. Egyrészt eddig csak a h1/h2 tartalmakat vettem ki, és ha nem tartalmazott foglalkozásnevet, akkor azt egyből eldobtam, és ment a helyére a megtalált foglalkozásnevek listája. De ez csalóka, mert sok hirdetésből is felismerhető foglalkozásnév, és így irreleváns dolgokra fogja felhozni az oldalt. Most megpróbálok egy kölcsönös ellenőrzést, tehát ha van a header tagben foglalkozásnév, akkor csak azt vesszük komolyan, a többi megtaláltat töröljök, és ilyenkor az kerül a direkt mezőbe is, meg címnek is. De ez még fejlesztés alatt van.

 Ezt a posztot kiegészítem még néhány másik fejleménnyel. Március során a korábban itt is megemlített 'tag cloud', vagy néhány szándékolatlanul minket tükröző domain miatt átmenetileg felment a forgalom. A forgalmunk általában sajnos nagyon alacsony. Ez részben a SEO szakértelem hiánya miatt van, másrészt meg nincs pénzünk a szükséges mennyiségű hirdetés szétszórására sem.

Tehát a fenti forglalom a napi 15-20 körüli látogatóról felment 170-re, amit akkor igencsak jólesett látni, és úgy tűnt egy pozitív folyamat kezdete. De mégsem. Ugyanis a google, ahonnan a fenti látogatók érkeztek úgy döntött hogy büntetésbe tesz minket,ezzel gyakorlatilag néhány nap magasabb forgalom után visszaesett a látogatottság a napi 10 körüli értékre. A büntetés pontos okát azóta is találgatjuk. Az egyik lehetséges ok a "tag cloud" volt, amely a saját keresőoldalra mutató linkeket tartalmazott a kezdőoldal alján, körülbelül 100-at. Ezek előre felparaméterezett keresésekre mutattak munkanevekkel, illetve településnevekkel.

 A másik, hogy megörököltünk 2 domaint (budapestparkhair.com,outpostkorea.com) arról a szerverhotelről, amely korábban ugyanezen az ip címen működött. A többit elmozgatták egy angliai szerverre, de ezeket valamiért itt maradtak. A sok link megjelenésével, ezek a domainek duplikálták a jobkereső rendes tartalmát, és rengeteg a tag cloud-ból származó link mutatott a jobkeresőre. Ezek a linkek meg is jelentek google alatt, tehát például a büntetés tényét abból lehetett felmérni, hogy a parkoló domének találatai messze megelőzték magát a jobkereső találatait.

Ilyen "tag cloud"-ok szinte minden oldalon, pl a blog.hu-n is vannak, de valamiért a mi esetünkben, talán ezt tekintette keyword stuffing-nak. Ez persze téves, mert a felsorolt kulcsszavak mind kereshetőek, és releváns találatokat ad, az egész azért jött lére, hogy a google bot megtalálja a tényleges indexelhető tartalmakat.

A problémák elkerülése végett ezt a tag cloud-ot leszedtem, illetve a másik két domain problémáját is kezeltük - elmozgattuk az ip címeket, illetve dedikált tartalmat kapott. A tag cloud szerepét most a sitemap-be helyezett felparaméterezett urlek veszik át. Pontos információk hiányában csak remélhetem, hogy ez a kívánt hatást váltja ki, és nem okoz ez is büntetést.

Az átmeneti nagyobb forgalom egyik sajátossága, hogy nem releváns kulcsszavakra lettünk "relevánsak". Tipikusan olyan álláskereső oldalak neveivel kerültünk ki a találati oldalra, amelyeket indexelünk, és a googlebot indexelhette azokat a találi listákat, amelyek a site: paraméterrel ezekre az álláskereső oldalakra szűr. Magát az álláskeresést leíró kifejezések nagy része eleve elő sem kerül mint kulcsszó, állásnevek már előkerülnek, de csak a lista legalján, alacsony súllyal.

A legutóbbi változtatás lényege az volt, hogy minden ilyen szűrt keresésre vezető linket rel="nofollow"-al határoljuk el, hogy ezeket ne indexelje a google, és ami még nincs fent, hogy a találati oldalakon ilyen esetekben egy tiltó meta taget fogunk generálni. Ezt akkor is, ha nincs az oldalon találat, hogy üres oldalakat ne indexeljen.

Címkék: fejlesztés március jobkereső

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jobkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr462731529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása