közvetlen-állások

A közvetlen-állások egy olyan álláskereső oldal, amely a találati listáját keresőrobottal gyűjti össze közvetlenül a vég-foglalkoztatók weboldalairól. Tehát a közvetlen-állások céges karrier oldalak linkjeit gyűjti, és teszi kulcsszavas keresőn keresztül elérhetővé a látogatói számára.

Csak a tényleges foglalkoztatók komoly álláshirdetései jelennek itt meg, nincs MLM, nincsenek állásközvetítői hirdetések, vagy linkek más hirdetőoldalakra.

Ezen oldal segítségével a felhasználók közvetlenül meg tudják pályázni a cégek által, a saját oldalaikon meghirdetett állásokat, ezzel megkerülve a fejvadászok előszűrőit. Lehetővé teszi hogy sokkal bővebb információt gyűjtsön a leendő munkaáltatójáról, hiszen ezek ott vannak ugyanazon weboldalon, nem titok hova is kell majd dolgozni járni, mivel foglalkozik a cég, egyáltalán mi a cég neve (hátha épp ott dolgozik a pályázó).

Ennek az oldalnak az ügyes bajos dolgairól szól ez a blog, amely egyúttal lehetővé teszi a látogatókkal való véleménycserét, kritikák vagy pozitív értékelések megismerését.

Próba Cseresznye

kozvetlen_allasok_logo.png

Utolsó kommentek

  • jobkereso: Üdv, ennél picit több információt szeretnék! A jobkereso@gmail.com címen tudunk privát beszélget... (2014.09.12. 22:51) Átalakítás 2. fázis
  • : Jogilag a tartalomátvételt engedélyezed-e (majd feed-en keresztül ha lesz)? Az adott cikkre mutatn... (2014.09.12. 19:20) Átalakítás 2. fázis
  • : Szia! RSS feed lesz? (2014.09.12. 19:17) Átalakítás 2. fázis
  • padisah: Üdv jobkereso@gmail.com (2014.07.10. 23:25) Amazon átállás
  • madinfo.hu: Kapcsolatfelvételhez e-mail címet technikai kérdésekben hol találok? (2014.07.10. 09:47) Amazon átállás
  • Utolsó 20

 Régen jött létre itt poszt, ezért kicsit leporolnám a dolgot.

 

Az oldalon eddig nem zajlott jelentős a kinézetét érintő változás, de néhány dolgot át fogunk alakítani. Az egyik hogy a találatok tetején ezentúl nem a céloldal címe (title tag) lesz látható, hanem az onnan kivadászott állások neve, illetve ha azt a title, vagy az oldalon található h1,h2,h3 tag-ek szövege tartalmazza, akkor azok. Így remélhetőleg könnyebb lesz ránézésre eldönteni melyik érdeki a felhasználót.

A másik már aktív változás, hogy hosszabb lesz a google terminológiával "snippet", az a szöveg amit a találatok előtt és mögött kivesz az oldal szövegéből. Ez is azt szolgálja hogy a találatokat könyebb legyen értelmezni.

Megjelent a múlt héttől kezdve egy szavazó-sor, amin a felhasználók visszaüzenhetik milyen irányokat szeretnének látni. Egyelőre nagyon kevés szavazat érkezett, így nem bonatkozik ki egy határozott irány.

Jóval több változás zajlik a motorháztető alatt. Az állásokat más oldalaktól megkülönböztető szűrő a sokadik módosításon esik át. A legutóbbi változás az állás-nevek és az oldal szövegének az összevetését módosította, a több szóból álló állás megnevezések hatékonyabb felismerését szolgálja, valamint a nagyon rövid fals felismeréseket eliminálni. Visszatérő probléma volt pl. hogy az "ács" szót mint egyéb szavak alkotórészét felismerte mint állást, és ezt irreleváns oldalakhoz is hozzárendelte.

Egy elég nagy mértékű változtatást jelent hogy megjelent dátumszűrés. Mivel az egyes weboldalak felépítése nagyon eltérő lehet, ezért nagyon általánosan minden az oldalon felbukkanó dátumot vizsgálunk. Ha akad köztük az elemzés pillanatánál 90 napnál régebbi, akkor azokat az oldalakat eldobjuk. Ezzel sok már lejárt, elavult hirdetést lehet a rendszerből kizárni, amit bizonyos álláskereső oldalak maguk nem vesznek ki a listájukból. Eddig a felhasználó csalóka ajánlatokat találhatott, amelyek esetleg több évesek is lehetnek. Ezek most már kiszűrésre kerülnek.

Az elmúlt hónapok folyamán fejlődött a szűrő azon része, ami az állásokat keresők felismerését szolgálja. Itt még egész biztosan van további tennivaló - a szűrő ugyanis sok releváns állásajánlatot is eldob az oldal szövegének a sajátos megfogalmazása miatt. Konkrét hiba volt pl. a "vállal" szó szereplése kifejezésekben mint pl a "kockázatot vállal", mivel a vállal szót máskor általában a "munkát vállal" szóösszetétel különböző variánsai tartalmazzák, és állásokat keresők írják le. Sok esetben a "munkát" helyén a munkakör megnevezése áll, ezért magára a "vállal" szóra kellett a szűrést kiterjeszteni, így viszont valós állásajánlatokat is eldobott.

Miután a szűrőben létrejött az állásokat keresők felismerése, felmerült annak az ötlete is, hogy lehetne olyan szolgáltatást is létrehozni, ahol az állásokat keresőket indexeljük, illetve az ilyen oldalakról begyűjtött emailekre lehet a jobkeresőre felhívó leveleket küldeni. Ennek az egyik fele tesztüzemben meg is valósult, de ez egyelőre belső használatra van, és meglehetősen régi listát tartalmaz. Az értesítő levelekre egy próbaküldés történt, de nem hozta meg a várt forgalom növekedést, így a projekt egyelőre alszik. A levelek címzettjei nyilván egyszerűen spamként kezelték és letörölték a leveleket.

Általános probléma hogy nagyon alacsony a forgalom, és ennek okairól nincs érdemi visszajelzés. 

Címkék: java forgalom webfejlesztés álláskeresés keresőprogram jobkereso jobkereső applepuree

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jobkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr842636083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása