közvetlen-állások

A közvetlen-állások egy olyan álláskereső oldal, amely a találati listáját keresőrobottal gyűjti össze közvetlenül a vég-foglalkoztatók weboldalairól. Tehát a közvetlen-állások céges karrier oldalak linkjeit gyűjti, és teszi kulcsszavas keresőn keresztül elérhetővé a látogatói számára.

Csak a tényleges foglalkoztatók komoly álláshirdetései jelennek itt meg, nincs MLM, nincsenek állásközvetítői hirdetések, vagy linkek más hirdetőoldalakra.

Ezen oldal segítségével a felhasználók közvetlenül meg tudják pályázni a cégek által, a saját oldalaikon meghirdetett állásokat, ezzel megkerülve a fejvadászok előszűrőit. Lehetővé teszi hogy sokkal bővebb információt gyűjtsön a leendő munkaáltatójáról, hiszen ezek ott vannak ugyanazon weboldalon, nem titok hova is kell majd dolgozni járni, mivel foglalkozik a cég, egyáltalán mi a cég neve (hátha épp ott dolgozik a pályázó).

Ennek az oldalnak az ügyes bajos dolgairól szól ez a blog, amely egyúttal lehetővé teszi a látogatókkal való véleménycserét, kritikák vagy pozitív értékelések megismerését.

Próba Cseresznye

kozvetlen_allasok_logo.png

Utolsó kommentek

  • jobkereso: Üdv, ennél picit több információt szeretnék! A jobkereso@gmail.com címen tudunk privát beszélget... (2014.09.12. 22:51) Átalakítás 2. fázis
  • : Jogilag a tartalomátvételt engedélyezed-e (majd feed-en keresztül ha lesz)? Az adott cikkre mutatn... (2014.09.12. 19:20) Átalakítás 2. fázis
  • : Szia! RSS feed lesz? (2014.09.12. 19:17) Átalakítás 2. fázis
  • padisah: Üdv jobkereso@gmail.com (2014.07.10. 23:25) Amazon átállás
  • madinfo.hu: Kapcsolatfelvételhez e-mail címet technikai kérdésekben hol találok? (2014.07.10. 09:47) Amazon átállás
  • Utolsó 20
  • A keresőoldalon a találatok tetején a link megpróbál linknek is látszani
  • A találatban megjelent egy link ami a foglalkozás mentén viszi tovább a felhasználót.
  • Teljesebb lett, és ki is javítottam a néhol nem működő ország/megye/város/kerület hely alapú keresést.
  • A kereső segéd előző posztban beígért funkcióját megcsináltam, tehát ha a foglalkozás rovatban szerepel hogy "könyvelő" akkor a település rovatban csak azt ajánlja fel ahol van állás könyvelőre. Ez fordítva is működik, tehát ha be van írva hogy Kecskemét, akkor csak olyan állásokat kínál fel, amire van találat Kecskemétről
  • A hírlevél beviteli mező okosabb lett, nem törli az emailcímet, így az egymás után több kulcsszóra való regisztráció könnyebb. Ha egy kulcsszóra már rögzült egy hírlevél, akkor eltűnik a mező és a gomb, csak a kulcsszó + hely jelennek meg.
  • Az impresszum oldal linkjét áttettem a felső menüből a láblécbe.
  • Megszüntettem a "levél barátnak funkciót" mert senki nem használta.
  • Ezzel párhuzamosan a bal oldali linkmező kicsit megváltozott, kevesebb sallang, több link. Itt most van kerület-megye-ország is a felsorolásban.
  • A menüket egységesítettem, mindenhol ugyanaz jön fel
  • Elkezdtem olyan oldalakat csinálni, ahol egy-egy város illetve foglalkozás kerül részletesen, kézzel írt szöveggel leírásra. Innen a bal oldalról már olyan linkek nyílnak ami kombinálva az aktuális kulcsszóval ad találatokat, tehát a már ismert foglalkozáshoz könnyen társítható a hely, vagy a helyhez a foglalkozás. Ezekhez tartozik egy gyűjtőoldal is.
  • A kereső úgy módosult, hogy most abban a szövegben keres, ami a találat alatt látható az egész oldalból. Ez kizárja az olyan bosszantó találatokat, amikor egy oldaldobozból kerül elő, teljesen más kontextusból egy foglalkozás neve.
  • A foglalkozásnevekhez kapcsolódó más jelentéseket törölgetem ki a szövegből, ez fokozatosan pontosabbá teszi a keresőt.

 

 Néhány emberrel csináltam egy tesztet, arra kértem őket hogy előttem kezdjék el használni az oldalt, és figyeltem mit csinál, mi nem sikerül elsőre. A fenti változás lista is már részben ennek a tapasztalataira épül.

Az egyik ilyen megfigyelés az volt, hogy a felhasználó a bal oldali foglalkozások + városok link sort nem linkeknek értelmezte, hanem egy kategória-segédletnek, és arra számított hogy az egyik linkről a másikra kattintva tudja kiválasztani a keresés mindkét paraméterét.(Valójában ezek egymást törlik, tehát vagy a foglalkozás, vagy a település szerinti keresésre mutat, de nem egyszerre a kettőre keres)

 Általában véve úgy tűnik, az emberek elsiklanak a kulcsszavas kereső mezői mellett, vagy nagyon nem akarják azt használni.

Címkék: fejlesztés új oldalak változások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jobkereso.blog.hu/api/trackback/id/tr717586400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása